Monday, June 29, 2015

Rindu

Assalamualaikum,


Hmmm, hai. Sekarang tengah cuti sem. Baru je habis final exam semester 4 baru-baru ni. Oh, rupanya aku hanya update blog masa tengah cuti sem je kot? ha ha.

Well, macam biasalah. Banyakkkk sangat benda nak diceritakan sampai taktau apa nak cerita. Masa musim kuliah sedang berlangsung kan, aku pernah rasa tak tahan sangat nak hadap sem ni. Rasa macam teruk dan stress melampau. Assignment, hafal skrip lakonan, duit, masa...? Arghh

....dan, bila dah habis ni, mulalah rasa rindu pula. Mengada kan?

Rindu.. rindu semua.. rindu katil kolej, rindu kawan-kawan, rindu bilik kuliah, rindu lecturer. Rindu.. rindu semuanya. Padahal baru je beberapa hari tinggalkan kolej tu. Haha.




Oklah, memandangkan sekarang tengah bulan puasa, jadi aku nak ucapkan selamat berpuasa. Puasa tahun ni lain sangat. Kat rumah mak takde. Mak dah setengah bulan kat hospital. Jaga abang yang eksiden 3 hari sebelum Ramadhan. Patah kaki kiri, hancur teruk tulang bawah lutut, dan tercabut tulang pinggul. Allah, doakan abang aku. Moga dia kuat . Hari ni 29 Jun 2015, hari kaki dia di-operate. Dah 8 jam dalam bilik pembedahan tu tak keluar-keluar lagi. Risau pula rasa. Hmm, insyaAllah semuanya kan baik-baik aja.

So, baju raya tahun ni warna apa? Hehe. Aku? Entahlah. Tak fikir lagi. Mungkin pakai baju lama saja kot. Dan sebenarnya aku lebih risaukan makanan untuk sahur dan berbuka ni. Hari-hari kena masak sampai dah buntu memikirkan mau masak apa. Haha. Terima kasih mak sebab sudi membuntukan diri bertahun-tahun memikirkan mau masak apa untuk anak-anak mak. Love you mak.

....dan aku rindu kita adik beradik ramai-ramai berkumpul berbuka puasa sama-sama ...semua sekali enam orang..  bersama emak ayah. lapan orang. Oh, tambah abang ipar, Umar dan Piya, sebelas orang. Moga ada harinya nanti.


InsyaAllah. :)



1 comment:

Dayana Zahari said...

Haha, samalah dayana pun susah nk fikir nk masak apa dah sahur dengan buka.

Jemput join giveaway Dayana, ada hadiah best!
http://www.dayanazahari.com/2015/06/dayana-and-durratunkhayla-surprise.html

Lagi Dari Yuu